Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reţea de traficanţi de droguri, condusă de un deţinut din Taraclia

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Un deţinut din Penitenciarul din Taraclia, condamnat pentru comiterea unui dublu omor, a organizat şi dirijat un grup criminal, specializat în punerea ilegală în circulaţie a heroinei în proporţii deosebit de mari.

CHIŞINĂU, 16  sept – Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a expediat în judecată cauza penală de învinuire a patru membri ai unui grup criminal organizat, specializat în punerea ilegală în circulaţie a heroinei în proporţii deosebit de mari.

Organizatorul grupului criminal, care era deţinut în Penitenciarul din Taraclia pentru comiterea unui dublu omor, a dobândit mai multe telefoane mobile, prin care stabilea contacte cu soţia sa, şi ea membră a grupării, şi coordona activitatea celorlalţi complici aflaţi la libertate.

Aflat în închisoare, liderul grupării negocia şi dirija întreg procesul de procurare şi comercializare a heroinei, după care substanţa narcotică era împărţită în doze mai mici şi vîndută persoanelor dependente de consumul de droguri.

Captură de marijuana - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un poliţist, vânzător de droguri, a fost prins în flagrant

Membrii grupării au organizat transmiterea substanţelor narcotice şi în penitenciarul în care era deţinut liderul lor, pentru ca ulterior să le vândă altor puşcăriaşi.

Substanţa narcotică era procurată din Turcia. Heroina era transmisă în Republica Moldova, ascunsă în colete, prin intermediul unei companii de transport. În cadrul ultimului episod de recepţionare a drogurilor în coletele din Turcia, oamenii legii au depistat şi ridicat 48,18 grame de heroină.

Cauza  penală a fost expediată de procurori Judecătoriei Ciocana, iar pentru aceste infracţiuni inculpaţii riscă până la 15 ani închisoare.

Procurorii investighează şi legalitatea acţiunilor angajaţilor instituţiei penitenciare pentru a elucida circumstanţele în care a fost posibilă introducerea obiectelor şi substanţelor interzise prin lege pe teritoriul instituţiei de detenţie.

Fluxul de știri
0