Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum este asigurată paza președinților la summitul jubiliar al CSI

© Photo : МПА СНГФлаги стран СНГ
Флаги стран СНГ - Sputnik Moldova
Abonare
În legătură cu desfășurarea sumitului jubiliar al CSI, în capitala Kârgâzstanului sunt întreprinse măsuri sporite de securitate.

CHȘINĂU, 16 sept — Sputnik. Vineri, 16 septembrie, la Bișkek are loc cea de a 25-a ședință jubiliară a Consiliului șefilor de stat din CSI care va fi prezidată de Almazbek Atambaev, președintele Kârgâzstanului. Summitul va începe în a doua jumătate a zilei la reședința de stat „Ala-Arcea".

Este prevăzută participarea președinților Armeniei, Azerbaidjanului, Belarusului, Kazahstanului, Rusiei și Tadjikistanului. Moldova va fi reprezentată de prim-ministrul Pavel Filip, din partea Turkmeniei va participa vicepremierul țării, iar delegația  Uzbekistanului va fi condusă de ministrul de Externe. Ucraina va fi reprezentată de către ambasadorul său în Kârgâzstan.

Выборы президента Молдавии - Sputnik Moldova
Politică
Etapele unui „parcurs glorios”: de ce Timofti s-a eschivat de la summitul CSI

„Pentru menținerea ordinii publice, la Bișkek au fost mobilizați peste 3 mii de colaboratori ai MAI", se spune în comunicatul serviciului de presă al MAI al Kârgâzstanului.

Potrivit datelor furnizate de serviciul de presă, colaboratorii miliției au asigurat din timp pază în zonele de desfășurare a evenimentelor și de cazare a membrilor delegațiilor; este amplificat controlul în privinţa persoanelor aflate la evidența miliției; au fost elaborate măsuri suplimentare pentru paza obiectivelor de importanță majoră, a celor de importanță vitală, precum și a obiectivelor de importanță strategică.

Totodată, organele ocrotirii ordinii de drept ale republicii au luat măsuri în vederea excluderii cazurilor de „deținere ilegală de arme, de substanțe explozive și toxice de către persoane cu viziuni extremiste care ar intenţiona să destabilizeze situația". La toate posturile de la intrările în oraș, toate mijloacele de transport auto care intră sau iese din Bișkek sunt supuse unui control riguros. În același timp, în cadrul MAI al Kârgâzstanului a fost creat un stat-major operativ care are obligațiunea de a dirija și coordona forțele și mijloacele necesare, precum și de a asigura ordinea publică pe perioada summitului.

Fluxul de știri
0