Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce s-au săturat moldovenii de politică

© REUTERS / Gleb GaranichВыборы в Молдавии
Выборы в Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Peste jumătate din populaţia ţării nu mai este interesată de procesele politice din Republica Moldova. Această situaţie a fost relevată în cadrul sondajului realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova.

CHIŞINĂU, 16 – Sputnik. Joi, în cadrul unei conferinţe de presă au fost prezentate rezultatele sondajului „Președintele Republicii Moldova în viziunea cetătățenilor, abordare sociologică". Potrivit datelor prezentate, peste 60 la sută dintre cetățenii Republicii Moldova nu sunt interesaţi de politică.

Штефан чел Маре Stefan cel Mare - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ştefan cel Mare şi Vlad Ţepeş, modele politice pentru moldoveni

Astfel, conform cercetării sociologice, 50,8 la sută dintre cei intervievați se arată puţin interesaţi de politică, iar 13,9 la sută au afirmat că nu sunt deloc interesaţi de politică.

Doar 8,5 la sută dintre respondenţi se interesează foarte mult de procesele politice din ţara noastră.

"Apatia politică" a cetăţenilor ar fi determinată de lipsa de încredere a majorităţii populaţiei faţă de instituţiile statului, încredere aflată în continuă descreştere.

Totodată, întrebaţi dacă ar participa la scrutin în cazul în care alegerile prezidenţiale ar fi organizate duminica viitoare, peste 50 la sută dintre respondenţi au răspuns că se vor prezenta la urna de vot.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-10 septembrie, pe un eşantion de 1179 de persoane din 77 de localităţi ale ţării, având o eroare maximă de 3 la sută.

Fluxul de știri
0