Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Despre ce au discutat Galbur şi Lavrov în capitala Cârgâzstanului

© Photo : MAE FRMinistrul de externe Andrei Galbur s-a întâlnit cu omologul său rus Serghei Lavrov
Ministrul de externe Andrei Galbur s-a întâlnit cu omologul său rus Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Abonare
Miniștrii de externe ai Republicii Moldova și Federației Ruse au discutat o serie de probleme legate de procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

CHIȘINĂU, 16 sept – Sputnik. Șefii diplomațiilor de la Chișinău și Moscova, Andrei Galbur și Serghei Lavrov, s-au întâlnit la Bișkek, în marja summit-ului CSI. Cei doi au discutat o serie de chestiuni legate de reglementarea transnistreană, anunță serviciul de presă al ministerului rus al Afacerilor Externe.

Встреча глав МИД РФ и Молдавии С.Лаврова с А.Галбуром - Sputnik Moldova
Politică
Galbur și Lavrov s-au întâlnit la Soci

Potrivit sursei oficiale, „în cadrul discuției a fost examinată agendă actuala a cooperării bilaterale și interacțiunii dintre cele două ministere în domeniul politicii externe. Un subiect aparte l-a constituit situația procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană”.

Negocierile privind soluționarea conflictului transnistrean se desfășoară în formatul 5+2. Tratativele sunt purtate de reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului. Rusia, Ucraina și OSCE au statut de mediatori, iar UE și SUA participă în calitate de observatori. Cea mai recentă rundă de negocieri în acest format a avut loc în luna iunie curent, la Berlin.

Mai mulți experți au criticat formatul de negocieri 5+2, declarând că este unul ineficient și au recomandat ca Chișinăul să negocieze direct cu Tiraspolul și Moscova.

Fluxul de știri
0