Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aproape toate raioanele Moldovei sunt cuprinse de flăcări

© Sputnik / Igor Ageyenko / Accesați arhiva multimediaIncendiu devastator de vegetație
Incendiu devastator de vegetație - Sputnik Moldova
Abonare
În ultimele 24 de ore, în aproape toate raioanele republicii Moldova au izbucnit incendii: a luat foc iarba, iar din această cauză şi casele din apropiere au fost în pericol de a se aprinde.

CHIȘINĂU, 16 sept — Sputnik. Potrivit datelor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE), în ultimele 24 de ore a luat foc vegetația uscată în 28 de raioane ale ţării.

În total au fost înregistrate 62 de focare de incendiu, cele mai multe fiind în Chișinău (12) și la Anenii Noi (6). În celelalte raioane pompierii au fost nevoiți să intervină de câte 2 — 3 ori.

Горящие поле - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Incendiu în zona industrială de la Cahul

Focul a cuprins circa 165 ha de teren. Mai mult decât atât, câteva incendii s-au produs în gospodării particulare din raionul Cahul. Într-o curte din satul Crihana Veche flăcările au mistuit 56 de metri cubi de fân și era cât pe ce să cuprindă și casa. Intervenția promptă a pompierilor a prevenit producerea unor urmări mai grave.

În satul Giurgiulești, aprinderea vegetației uscate a provocat un incendiul la anexa unei clădiri. Flăcările s-au răspândit în total pe o suprafață de 150 de metri pătrați. Pompierii au reușit să stingă focul. Din fericite, victime nu sunt.

Potrivit datelor oferite de serviciul de pompieri, aprinderea frecventă a vegetației uscate este cauzată de condițiile meteorologice: vânt și secetă.

Fluxul de știri
0