Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Transnistria este gata de alegeri

© Sputnik / Мирослав Ротарьпамятник А. В. Суворову
памятник А. В. Суворову - Sputnik Moldova
Abonare
Duminică, locuitorii nerecunoscutei republici din stânga Nistrului vor putea participa la alegerile în Duma de Stat a Federației Ruse, prezentându-se la secțiile de votare deschise pe teritoriul Transnistriei.

Tiraspol, 16 sept — Sputnik, Irina Leahova. În contextul alegerilor în Duma de Stat a FR din 18 septembrie, pe teritoriul Transnistriei au fost deschise 22 de secții de votare, au comunicat responsabili de la Comisia Electorală Centrală (CEC) din regiune.

Пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Alegeri în Duma de Stat a FR: câte secții de votare vor fi deschise în Moldova

La Tiraspol au fost deschise nouă secții de votare, la Bender — cinci, câte două la Dubăsari și Râbnița și câte una la Grigoriopol, Dnestrovsk, Camenca și Slobozia.

„În presa locală vor fi publicate adresele și telefoanele comisiilor electorale de sector și ale secţiilor de votare. Totodată, aceste date, dar și informaţii suplimentare pot fi găsite pe site-ul CEC", a menționat Elena Gorodețkaia, președintele CEC.

În luna august, o delegație a Federației Ruse a efectuat o vizită în Transnistria luând cunoștință de mersul pregătirilor pentru alegeri.

„Sunt respectate toate condițiile prevăzute de legislația rusă cu privire la pregătirea alegerilor. Sunt sigur că aici alegerile se vor desfășura cum se cuvine și vor fi respectate toate normele legislației ruse", a menționat unul dintre membrii delegației, deputat în Duma de Stat a Rusiei, Artiom Turov.

Alegerile vor avea loc pe 18 septembrie, de la ora 8.00 până la ora 20.00.

Fluxul de știri
0