Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Alegeri în Duma de Stat a FR: câte secții de votare vor fi deschise în Moldova

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaПленарное заседание Госдумы РФ
Пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Moldova
Abonare
În afara granițelor FR au fost constituite 371 de secții de votare, dintre care 25 urmând să fie deschise în RM: câte una la Chișinău, Bălți, Comrat şi 22 în Transnistria.

CHIȘINĂU, 24 aug — Sputnik. Alegerile în Duma de Stat a Rusiei sunt tot mai aproape. Conform datelor MAE al FR, la 1 iulie 2016 numărul alegătorilor ruși aflați peste hotare era de 1,8 milioane, dintre care 1,6 milioane locuiesc permanent în afara țării.

Здание Государственной Думы РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Mişcări în Duma de Stat: Rusia își va alege în curând noii deputați

Secții de votare vor fi deschise de asemenea și în Republica Moldova. MAEIE al RM a declarat deja că nu vede niciun fel obstacole pentru deschiderea secțiilor de votare pe malul drept al Nistrului, însă nu recomandă ca acestea să fie deschise şi în Transnistria.

Anterior, Ambasada FR în RM s-a adresat autorităților moldovene cu rugămintea de a contribui la organizarea și desfășurarea pe teritoriul RM a alegerilor în Duma de Stat a FR. Astfel, reprezentanții misiunii diplomatice și-au anunțat intenția de a deschide câte o secție de votare la Chișinău, Bălți și Comrat, să asigure deplasarea urnelor mobile la Cahul, dar și să deschidă 22 secții de votare în Transnistria.

Fluxul de știri
0