Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un șir de medicamente vitale vor reapărea în farmaciile din Moldova

© Sputnik / Лекарства Medicamente
Лекарства Medicamente - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
AMDM va monitoriza strict și în continuare situația pe piața farmaceutică în vederea asigurării unui acces neîntrerupt al populaţiei la medicamente şi consumabile de uz medical.

CHIŞINĂU, 16  sept – Sputnik. Mai multe medicamente lipsă de pe piață, inclusiv care nu au analogi, vor reapărea în farmaciile din Moldova. Lista preparatelor a fost întocmită de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) după evaluarea minuțioasă a situației privind aprovizionarea pieței farmaceutice, discuțiile cu producătorii și distribuitorii, precum și în baza solicitărilor parvenite din partea populației.

Работа государственной аптеки во Владивостоке - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova se confruntă din nou cu o criză a medicamentelor

Comisia pentru importul produselor farmaceutice neînregistrate, vital necesare sistemului sănătăţii, a eliberat autorizațiile de import pentru 107 denumiri de preparate.

Majoritatea sunt de importanță vitală, inclusiv care nu au analogi pe piață. Printre medicamentele care au fost autorizate se numără Keppra, Fotil, Eufilin, Fortrans, Fenazepam, Traumeel, Hondrolon, Spegal, Teveten, Taflotan, Fenistil, Rivotril.

În farmacii va reveni și Viburcol, care recent a fost reautorizat. Preparatul farmaceutic are efecte analgezice, anti-inflamatorii, proprietăți sedative și spasmolitice.

Fluxul de știri
0