Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul RM a revizuit taxele rutiere

© Sputnik / Мирослав РотарьДорога
Дорога - Sputnik Moldova
Abonare
Actualmente, sunt scutite de taxele pentru folosirea drumurilor naționale autovehiculele înregistrate în țările cu care Republica Moldova are încheiate acorduri bilaterale sau multilaterale în acest sens.

CHIȘINĂU, 15 sept — Sputnik. Cabinetul de Miniștri a aprobat proiectul de lege pentru modificarea și completarea Codului Fiscal. Documentul prevede că autovehiculele înregistrate în țările cu care Republica Moldova are încheiate acorduri bilaterale sau multilaterale sunt scutite, reciproc, de plata taxelor pentru folosirea drumurilor naționale. Scutirea de taxe nu se va aplica însă în cazul mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare în statele care nu respectă aceste înțelegeri.

Drum de ocolire, dat în exploatare la Căuşeni - Sputnik Moldova
Societate
În Moldova se construiesc drumuri şi din surse interne

În același timp, taxa pentru folosirea drumurilor naționale a fost redusă cu 30% pentru autovehiculele străine (autobuze și camioane). Statul încearcă să sporească în acest mod fluxul tranzitărilor teritoriului RM, ceea ce ar compensa eventualele pierderi.

Taxa pentru folosirea drumurilor va fi de 5 ori mai mare în cazul autovehiculelor cu o masă totală sau cu dimensiuni care depășesc limitele admise. Modificarea respectivă va aduce acumulări la bugetul de stat în sumă de aproximativ 50 de milioane de lei, bani care vor fi utilizați pentru amenajarea și întreținerea infrastructurii rutiere a țării.

În prezent, taxa pentru folosirea drumurilor naționale nu se aplică autovehiculelor înmatriculate în statele cu care Republica Moldova a încheiat acorduri bilaterale și multilaterale privind transportul rutier și care presupun scutirea reciprocă de oricare taxă rutieră.

Fluxul de știri
0