Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova se construiesc drumuri şi din surse interne

© gov.mdDrum de ocolire, dat în exploatare la Căuşeni
Drum de ocolire, dat în exploatare la Căuşeni - Sputnik Moldova
Abonare
Transportul de tranzit nu va mai trece prin oraşul Căușeni şi satul Cârnăţeni din raionul Căuşeni, datorită faptului că a fost dat în exploatare un drum de ocolire a celor două localităţi. Drumul are o importanţă majoră pentru Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 4 dec – Sputnik. Vineri a fost dat în exploatare un drum de ocolire a oraşului Căuşeni. Serviciul de presă al Guvernului notează că acesta a fost reconstruit din mijloacele fondului rutier naţional.

Premierul interimar Gheorghe Brega, care a fost prezent la eveniment, a apreciat faptul că drumul de ocolire va exclude trecerea transportului de tranzit prin centrul oraşului Căușeni, dar şi prin satul Cârnăţeni, ceea ce va avea un efect pozitiv asupra mediului și infrastructurii rutiere.

Грузовой транспорт - Sputnik Moldova
Ministerul Transporturilor va construi drum de centură la Vulcănești

Totodată, serviciul d epresă al Guvernului notează că Gheorghe Brega „a dat asigurări că banii, prevăzuţi în fondul rutier pentru achitarea lucrărilor respective, vor fi achitaţi integral în cel mai scurt timp companiei care a realizat proiectul”.

Sursa oficială a menţionat că „având lungimea de 7,5 km, drumul de ocolire a orașului Căușeni are o importanță majoră pentru Republica Moldova deoarece asigură legătura de alternativă pe direcția Chișinău – Odesa. Acesta este parte componentă a drumului naţional R30 Anenii Noi – Căușeni – Ștefan Vodă. Costul total al proiectului a constituit peste 200 de milioane de lei”.

Fluxul de știri
0