Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

SUA vor acorda Moldovei suport financiar pentru dezvoltarea democrației

© Fotolia / GivagaАмериканский доллар
Американский доллар - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul SUA îi va transfera Moldovei câteva milioane de dolari pentru dezvoltarea unei guvernări democratice și transparente în țara noastră.

CHIȘINĂU, 15 sept — Sputnik. Guvernul SUA îi va oferi Moldovei un grant în valoare de 4,2 milioane de dolari pentru realizarea unei guvernări democratice eficiente în țară.

Ministerul Justitiei - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Reformele din Moldova vor avea loc după modele din SUA şi UE

Banii vor fi utilizaţi pentru realizarea unor proiecte menite să sporească participarea cetățenilor la procesul de adoptare a deciziilor în țara noastră, pentru asigurarea unui sistem juridic mai transparent și mai responsabil, dar şi crearea unor condiții optime pentru organele puterii de stat în vederea soluționării problemelor cetățenilor.

Totodată, documentul are drept scop menținerea relațiilor de colaborare dintre Cabinetul de Miniștri al RM și SUA, contribuind astfel la consolidarea societății civile și a proceselor democratice din ţară, la conjugarea eforturilor pentru reformarea sectorului juridic, combaterea corupției, sporirea încrederii față de procesele electorale.

Se preconizează că Acordul bilateral va fi semnat la Chișinău, la sfârșitul lunii septembrie. El va fi valabil până la 30 iunie 2021.

Fluxul de știri
0