Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Miniştrii de Externe ai Moldovei şi Rusiei se întâlnesc la Bişkek

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaВстреча глав МИД РФ и Молдавии С.Лаврова с А.Галбуром
Встреча глав МИД РФ и Молдавии С.Лаврова с А.Галбуром - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de externe Andrei Galbur va participa la reuniunea Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor CSI de la Bişkek, unde se va întâlni cu omologul său rus Serghei Lavrov.

CHIŞINĂU, 15 sept – Sputnik. Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Andrei Galbur se va întâlni vineri, 16 septembrie, cu omologul său rus Serghei Lavrov, la Bişkek.

Galbur va participa la reuniunea Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor CSI care va avea loc în capitala Republicii Kîrgîză, la 16 septembrie.

Potrivit serviciului de presă al MAEIE, în marja reuniunii Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor participante la CSI, Galbur are programată şi o întrevedere cu omologul său rus Serghei Lavrov.

Андрей Галбур - Sputnik Moldova
Politică
Miniştrii Galbur şi Lavrov se întâlnesc astăzi la Moscova

„Cei doi miniştri vor aborda un şir de subiecte, care vizează stadiul actual şi perspectivele relațiilor bilaterale moldo-ruse”, precizează ministerul.

Agenda reuniunii include subiecte privind dezvoltarea cooperării în cadrul CSI, în particular, vizând lupta împotriva terorismului şi altor forme de manifestare violentă a extremismului, combaterea infracţiunilor comise prin utilizarea tehnologiilor informaţionale, promovarea interacţiunii în sfera cultural-umanitară. Vor fi examinate, de asemenea, chestiuni legate de reformarea şi adaptarea la realităţile contemporane a Comunităţii Statelor Independente, precum şi marcarea aniversării a 25-a de la formarea CSI şi a 70 de ani a Procesului de la Nuremberg.

Fluxul de știri
0