Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Miniştrii Galbur şi Lavrov se întâlnesc astăzi la Moscova

© Sputnik / Мирослав РотарьАндрей Галбур
Андрей Галбур - Sputnik Moldova
Abonare
Şefii diplomaţiilor de la Chişinău şi Moscova se vor întâlni astăzi în capitala Federaţiei Ruse. Oficialii vor discuta despre posibilităţile de impulsionare a dialogului şi cooperării moldo-ruse în diverse domenii.

CHIŞINĂU, 4 apr – Sputnik. Ministrul moldovean al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, aflat într-o vizită de lucru de două zile la Moscova, urmează să aibă luni o întâlnire cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Informaţia a fost confirmată pentru Sputnik de responsabili de la ambasada Rusiei în Republica Moldova.

Potrivit informaţiilor pe care a putut să le ofere misiunea diplomatică, cei doi demnitari vor examina în cadrul întrevederii posibilităţile de impulsionare a cooperării moldo-ruse în diverse domenii.

Лавров рассказал об общих целях России и США на Ближнем Востоке - Sputnik Moldova
Rusia
Ce-i va spune Lavrov lui Galbur în legătură cu jurnaliștii din FR

Cei doi oficiali urmează să examineze modalităţile de restabilire a cooperării inter-parlamentare, a interacţiunilor dintre diferite instituţii, a contactelor în domenii precum este cel umanitar. De asemenea, urmează să fie abordate aspecte ce ţin de următoarea şedinţă a Comisei interguvernamentale pentru cooperare economică. Ultima dată aceasta s-a întrunit în noiembrie 2013.

Un alt subiect ce urmează să fie discutat de cei doi este reglementarea transnistreană.

Totodată, cu această ocazie, partea rusă ar urma să avertizeze în mod oficial Chişinăului despre inacceptabilitatea practicilor la care recurg autorităţile moldovene în politica imigraţională, în special fiind vorba despre interdicţiile de intrare în Republica Moldova pentru unii cetăţeni ruşi, inclusiv reprezentanţi ai presei.

Anterior, MAEIE a anunţat că în cadrul vizitei va fi semnat un Plan de consultări între ministerele afacerilor externe ale celor două ţări pentru anii 2016 — 2017.

Fluxul de știri
0