Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce la Chişinău este „un lux” să mori

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Венеция
Города мира. Венеция - Sputnik Moldova
Abonare
Administraţia Chişinăului a majorat tarifele pentru înmormântare. Acestea variază între 700 şi 5500 de lei pentru un loc la cimitir, fără taxele de întreţinere şi pentru accesul mijloacelor de transport pe teritoriul cimitirelor.

CHIŞINĂU, 15 sept – Sputnik. Consiliul Municipal Chişinău (CMC) a majorat tarifele pentru înmormântare şi rezervarea pe termen nelimitat a loturilor destinate înhumărilor în cimitire.

Decizia CMC a intrat în vigoare la începutul lunii septembrie şi a fost luată la solicitarea Întreprinderii Municipale „Combinatul Servicii Funerare”.

Astfel, la Cimitirul Central care mai este numit şi Cimitirul Armenesc înhumările curente vor costa 1,5 mii de lei, iar rezervările 5,5 mii de lei. Înmormântarea la Cimitirul „Sf. Lazăr”, cel mai mare Cimitir din Europa, costă o mie de lei, iar rezervările 4 mii de lei.

Свеча - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În cimitirele din Chișinău ar putea fi introduse "legi" noi

La celelalte cimitire din municipiul Chişinău înhumările vor costa 700 de lei, iar rezervările 1,5 mii de lei.

De asemenea, taxele pentru întreţinerea cimitirelor au fost ajustate la valoarea de 120 de lei pe an. De scutire vor beneficia veteranii de război, persoanele supuse represiunilor şi ulterior reabilitate, pensionarii şi invalizii de gradele I,II şi III.

A fost stabilită şi o nouă taxă pentru accesul mijloacelor de transport pe teritoriul cimitirelor. Acestea variază între 10 şi 100 de lei, în funcţie de tonajul maşinii.

Fluxul de știri
0