Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Astăzi ar putea fi decisă soarta lui Dorin Chirtoacă

© Sputnik / Miroslav RotariProtest anti-Chirtoacă
Protest anti-Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Marţi dimineaţa, susţinătorii ideii de demitere a lui Dorin Chirtoacă au desfăşurat o acţiune de protest chiar în faţa Primăriei. Tot astăzi are loc şedinţa Consiliului Municipal Chişinău la care se va discuta despre iniţierea unui referendum local privind demiterea primarului.

CHIŞINĂU, 13 sept – Sputnik. Problema demiterii primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, nu este doar o preocupare a locuitorilor capitalei, care au obosit de numeroasele probleme nesoluţionate din municipiu, dar şi a consilierilor municipali. Marţi, Consiliul Municipal Chişinău este convocat într-o şedinţă extraordinară care va examina iniţiativa privind desfăşurarea referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă.

Primăria Municipiului Chişinău - Sputnik Moldova
Societate
Data de 13, zi de cumpănă pentru primarul Chirtoacă

Tot astăzi, după cum transmite corespondentul Sputnik, în faţa primăriei s-au adunat adepţii iniţierii referendumului. Ei au pregătit un "tablou" umoristic, care sugerează că Edilul trebuie să-şi dea demisia.

Amintim că Judecătoria Centru a înregistrat, la 1 august, grupul de iniţiativă pentru organizarea referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău. Dosarul a ajuns la Bălți în urma deciziei Curții Supreme de Justiție din 26 august, după ce avocații lui Chirtoacă au cerut strămutarea examinării cazului la o altă instanță de același nivel. Drept motiv, avocatul primarului a invocat faptul că "judecătorii de la CA Chișinau au judecat anterior cazuri cu participarea Primăriei Chișinau și a primarului Chirtoaca".

Curtea de Ael Bălţi a admis recursul avocaţilor lui Chirtoacă, prin care a fost contestată decizia primei instanţe cu privire la înregistrarea grupului de iniţiativă.

© Sputnik / Miroslav RotariProtest anti-Chirtoacă
Protest anti-Chirtoacă - Sputnik Moldova
Protest anti-Chirtoacă

 

Fluxul de știri
0