Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dosar nou la Curtea de Apel pe numele lui Vladimir Filat

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea de apel апелляционная палата
Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Magistraţii de la Curtea de Apel vor examina la finele lunii septembrie un nou dosar pe numele ex-premierului Vladimir Filat, care nu are nicio legătură cu cauza pentru care a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare.

CHIŞINĂU, 13 sept – Sputnik. Curtea de Apel Chişinău are pe rol un dosar în care este vizat ex-premierul Vladimir Filat, condamnat de prima instanţă la 9 ani de închisoare cu executare pentru corupţie. 

Şedinţa este fixată pentru data de 30 septembrie, însă aceasta nu vizează dosarul penal în care fostul premier este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

De data aceasta este vorba despre un dosar civil în care figurează prima sa soţie, Sanda Divirincean şi Vladimir Filat şi care se referă la partajarea averii.

Vlad Filat la Judecătoria Buiucani, 27 iunie 2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat: din greşeală, am acceptat un Porsche Cayenne

La Curtea de Apel Chişinău urmează să fie examinate şi recursurile avocaţilor şi procurorilor prin care se contestă decizia Judecătoriei Buiucani, din 27 iunie, care l-a condamnat pe Filat la 9 ani de închisoare în penitenciar de tip închis. Magistraţii au mai decis confiscarea tuturor bunurilor lui Filat, care au fost dobândite ilicit. Astfel, s-a stabilit confiscarea a 4 automobile de lux în valoare de 4,5 milioane de lei. Vor fi confiscate, de asemenea, mai multe bunuri dobândite ilicit cu o valoare totală de peste 791,2 milioane.

Procurorul șef anticorupție, Viorel Morari, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik, că pe numele ex-premierului mai există și alte capete de acuzare, care încă nu au fost finalizate. Morari a precizat că aceste învinuiri, care îi vor fi aduse lui Filat, fac parte din marele dosar al fraudelor bancare.

Fostul şef al Guvernului şi deputat PLDM a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat.

Fluxul de știri
0