Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ungaria este invitată să părăsească UE

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaVictor Orban
Victor Orban - Sputnik Moldova
Abonare
Ungaria trebuie forțată să iasă din Uniunea Europeană pentru că ar fi încălcat valorile de bază și ar fi maltratat refugiații, susține ministrul de Externe al Luxemburgului, Jean Asselborn.

BUCUREŞTI, 13 sept — Sputnik. Ministrul de Externe al Luxemburgului l-a criticat dur pe premierul maghiar Viktor Orban pentru că i-ar fi făcut „faimă” proastă Uniunii Europene, relatează Sputnik International.

Виктор Орбан - Sputnik Moldova
Orban: Ungaria nu are nevoie de imigranți

Potrivit lui Jean Asselborn, Viktor Orban arată că predicarea valorilor europene nu este în măsură să pună în aplicare politicile blocului comunitar.

Totodată, acesta menţionează că Ungaria trebuie forţată să iasă din UE pentru că administrația Orban nu a fost departe de a-i trata pe refugiaţi mai rău decât pe animale.

„Nu putem accepta că valorile de bază ale UE sunt în mare măsură compromise. Cei care, la fel ca Ungaria, construiesc garduri pentru a descuraja refugiații de război sau încalcă libertatea presei și independența justiţiei ar trebui să fie temporar sau, dacă este nevoie, definitiv excluşi din UE", a declarat Asselborn pentru ziarul german Die Welt.

Ungaria urmează să decidă în octombrie dacă refugiații ar trebui să fie relocați în țară în cadrul cotelor Comisiei Europene. Guvernul de la Budapesta s-a opus cotelor obligatorii încă de la început.

Fluxul de știri
0