Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Orban: Ungaria nu are nevoie de imigranți

© Sputnik / Сергеј Гуњејев / Accesați arhiva multimediaВиктор Орбан
Виктор Орбан - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a făcut noi declarații dure în adresa migranților. Acesta a afirmat că fluxul de migranți care a invadat continentul european reprezintă „o otravă” pentru Europa.

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. În cadrul unei conferințe comune de presă cu cancelarul austriac Christian Kern în Budapesta, premierul ungar Viktor Orban a declarat că țara sa nu are nevoie de niciun migrant pentru ca economia sa să fie eficientă, pentru ca populația sa fie susținută sau pentru ca țara să aibă un viitor, notează Russia Today.

Ситуация с мигрантами в Германии - Sputnik Moldova
Rusia
Sondaj: europenii se tem pentru locurile lor de muncă din cauza migranților

„Fiecare migrant reprezintă o amenințare publică și totodată un risc terorist”, a mai declarat premierul, făcând referire la recentele atacuri teroriste din UE.

Ungaria va organiza un referendum pe 2 octombrie pentru ca cetățenii săi să decidă în privința participării ei la schema de relocare a migranților din UE, prin care se dorește o distribuire a acestora în toate statele membre.

„Oricine are nevoie de migranți poate să-i ia, dar nu ne forțați pe noi, nu avem nevoie de ei”, a mai declarat acesta.

Aceste comentarii sunt ultimele dintr-o retorică asemănătoare. Cancelarul austriac a declarat că migrația în Austria și Germania a scăzut acest an grație măsurilor stricte și gardurilor pe care Ungaria le-a construit de-a lungul granițelor cu statele vecine.

Fluxul de știri
0