Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maşină furată în occident, depistată la frontieră

© Photo : border.gov.mdPolitia de Frontiera - Mașină dată în urmărire prin INTERPOL, găsită în Cahul
Politia de Frontiera - Mașină dată în urmărire prin INTERPOL, găsită în Cahul - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii devin tot mai des victime ale escrocilor din Europa care s-au specializat în comercializarea autoturismelor furate. Despre înşelătorie ei află doar în momentul în care ajung să treacă frontiera de stat.

CHIŞINĂU, 12 sept – Sputnik. Poliţia de Frontieră din Moldova a depistat la punctul de trecere Cahul încă un automobil care figura în baza de date a Interpol ca fiind furat.

Un moldovean în vârstă de 27 de ani, care conducea un automobil “Volkswagen Golf”, fabricat în anul 2008 şi înmatriculat în Italia, s-a prezentat pentru efectuarea procedurilor necesare trecerii frontierei de stat. În urma verificării datelor maşinii, s-a constatat că aceasta era dată în căutare internațională de către autoritățile italiene.

Automobil reţinut la vama Leuşeni - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Automobil furat în Spania, reţinut în vama Leuşeni

Tânărul le-a declarat angajaților Poliției de Frontieră că nu știa despre acest lucru, însă acesta bănuieşte că motivul ar fi o ceartă cu o rudă apropiată, proprietara mașinii, care l-a împuternicit legal să conducă autovehiculul, fapt confirmat prin procura prezentată.

Bărbatul avea toate actele de călătorie în regulă, astfel că i-a fost permisă trecerea frontierei de stat, însă automobilul condus de acesta a rămas pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Cahul.

De la începutul anului şi până în prezent, angajații Poliției de Frontieră au depistat în punctele de trecere 18 mijloace de transport care figurau în baza de date Interpol ca ”bunuri căutate”.

Fluxul de știri
0