Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ÎPS Vladimir, la Tiraspol de ziua Sf. Aleksandr Nevski

© Photo : mitropolia.mdÎPS Vladimir, o. Tiraspol
ÎPS Vladimir, o. Tiraspol - Sputnik Moldova
Abonare
Mitropolitul Vladimir s-a deplasat în oraşul Tiraspol pentru a săvârşi Sfânta Liturghie la biserica aflată în construcție, care poartă hramul Înălțarea Sfintei Cruci.

CHIŞINĂU, 12 sept – Sputnik. Luni, în ziua când creştinii ortodocşi din îl pomenesc pe Sfântul Binecredincios Kneaz Aleksandr Nevski, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica aflată în construcție, care poartă hramul Înălțarea Sfintei Cruci, din Tiraspol, informează Mitrppolia Moldovei.

Тираспольско-Дубоссарская епархия - Sputnik Moldova
Prima și unica: în Transnistria se construiește o biserică de lemn

În timpul slujbei, Mitropolitul l-a hirotonit preot pe diaconul Artemie Sîrbu. La sfârşit, ierarhul a adresat un cuvânt de felicitare Arhiepiscopului Sava, cu prilejul aniversării celor 21 de ani de slujire arhierească.

După oficierea serviciului divin, ÎPS Vladimir a oferit mai multe distincţii bisericeşti slujiorilor din cadrul Arhiepiscopiei de Tiraspol și Dubăsari.

Totodată, enoriașii au primit spre binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir câte o iconiță cu chipul Sfântului Ierarh Gavriil, canonizat recent de către Biserica Ortodoxă din Moldova.

Fluxul de știri
0