Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prima și unica: în Transnistria se construiește o biserică de lemn

© Sputnik / Ирина ЛяховаТираспольско-Дубоссарская епархия
Тираспольско-Дубоссарская епархия - Sputnik Moldova
Abonare
La mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul a fost sfințit locul pe care va fi înălțată prima biserică de lemn din Transnistria.

TIRASPOL, 30 iul — Sputnik, Irina Leahova. La mănăstirea de călugări Sf. Ioan Botezătorul din Transnistria (raionul Râbnița) a fost pornită construcția unei biserici de lemn, au comunicat responsabili de la Eparhia de Tiraspol și Dubăsari. Biserica va deveni singurul exemplar de arhitectură bisericească de lemn din această eparhie.

Anterior, la mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul a fost pusă temelia unei biserici de piatră, fiind executat un volum considerabil de lucrări pentru înălțarea acesteia.

© Sputnik / Ирина ЛяховаТираспольско-Дубоссарская епархия
Тираспольско-Дубоссарская епархия - Sputnik Moldova
Тираспольско-Дубоссарская епархия

„Organizația de antrepriză care efectua lucrările de construcție a comis pe parcurs numeroase erori care s-au dovedit a fi imposibil de înlăturat. Ca urmare, s-a decis să fie demontați pereții bisericii care fuseseră deja ridicaţi și să fie turnat un nou fundament pentru o biserică de lemn de proporții mai mici", au menționat responsabilii de la Eparhie.

La începutul acestei săptămâni, la mănăstire a fost adusă prima tranșă de material lemnos pentru viitorul locaș. Iar acum a avut loc ceremonia de sfințire a primului coronament al viitoarei biserici din lemn. Ritualul a fost oficiat de ajutorul starețului mănăstirii, arhimandritul Tadei.

Fluxul de știri
0