Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mihai Ghimpu spune când se va produce Unirea

Abonare
Chiar dacă, potrivit calendarului CEC, agitaţia electorală începe abia pe 29 septembrie, liderul liberalilor deja distribuie pliante prin care îndeamnă să fie votat.

CHIŞINĂU, 12 sept – Sputnik. Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a început deja campania electorală pentru alegerile preşedintelui Republicii Moldova, stabilite pentru 30 octombrie.

Liberalii l-au desemnat pe liderul lor în calitate de candidat la funcţia supremă în stat. Ghimpu a prezentat, săptămâna trecută, la Comisia Electorală Centrală (CEC) în jur de 27 de mii de semnături în susţinerea sa. CEC urmează să verifice semnăturile şi ulterior să-l înregistreze pe Ghimpu în calitate de candidat la funcţia de preşedinte.

Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mihai Ghimpu a decis viitorul Republicii Moldova

Chiar dacă, potrivit calendarului CEC, agitaţia electorală începe abia pe 29 septembrie, liderul liberalilor deja distribuie pliante prin care îndeamnă să fie votat, deoarece el va fi „primul preşedinte unionist” care va declanşa procesul unirii RepubliciI Moldova cu România.

„În calitatea mea de preşedinte voi promova acest proiect, iar în 2018, cu ocazia alegerilor parlamentare, Republica Moldova va avea o majoritate unionistă în Parlament”, afirmă Ghimpu.

Liderul PL a anunţat că sloganul său principal în alegerile prezidenţiale va fi „unirea Basarabiei cu România”.

Fluxul de știri
0