Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mihai Ghimpu a decis viitorul Republicii Moldova

© fb.com/Partidul-LiberalMihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal
Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal - Sputnik Moldova
Abonare
Liberalul Mihai Ghimpu a declarat în cadrul unei prime întrevederi cu noul ambasador al României în Moldova că, partidul său optează pentru unirea Republicii Moldova cu România.

CHIŞINĂU, 20 iul – Sputnik. Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, l-a informat pe noul ambasador al României la Chişinău, Daniel Ioniţă, că partidul său este unul unionist.

Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu: mai mare proști pe fața pământului n-am întâlnit

”Opțiunea unionistă a populației Republicii Moldova, în special a tinerilor este una firească și este în creștere, ceea ce ne bucură. A vorbi despre unire, înseamnă a spune adevărul despre istoria noastră comună.  Înseamnă a spune adevărul despre limba română, despre faptul că suntem români”, a declarat liderul PL.  

La rândul său, diplomatul român a menţionat că relația  pe care o are România cu Republica Moldova este una strategică, conferită de comunitatea de limbă, istorie, cultură şi tradiţii.

„Nu există altă situație unde două state au atâtea lucruri în comun. Această relație specială trebuie cultivată și amplificată”, a notat ambasadorul.

Ghimpu şi Ioniţă au mai discutat despre proiectele comune în diferite domenii dintre România şi Republica Moldova,  agenda politică a guvernării de la Chișinău. 


Fluxul de știri
0