Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Larisa Marinencova, pe locul şapte la Paralimpiadă

© Sputnik / Мирослав РотарьЛариса Мариненкова, Алина Полканова
Лариса Мариненкова, Алина Полканова - Sputnik Moldova
Abonare
Sportiva moldoveancă Larisa Marinencova, cea care a fost portdrapelul Republicii Moldova la deschiderea Paralimpiadei, a înregistrat un record personal în cadrul Jocurilor, clasându-se pe locul şapte.

CHIȘINĂU, 12 sept — Sputnik. Portdrapelul selecționatei Moldovei la deschiderea Jocurilor Paralimpice, Larisa Marinencova a ocupat locul șapte la competițiile de pawerlifing, demonstrând rezultatul său cel mai bun la Paralimpiadă.

Олимпийская символика Рио-де-Жанейро - Sputnik Moldova
Sport
Sportiva din Moldova Oxana Spătaru s-a clasat pe locul zece la Paralimpiadă

Marinencova, care a evoluat la categoria de până la 73 de kilograme, a reușit să ridice în cadrul ultimei încercări greutate de 90 de kilograme. Aurul la această categorie a fost câștigat de nigeriana Ndidi Nwosu (140 de kilograme), care, potrivit propriei greutăți, a devansat-o pe franțuzoaica Souhad Ghazouani, care a ridicat aceeași greutate. Bronzul a revenit sportivei din Egipt Amani Ali (127 de kilograme).

Paralimpiada de la Rio de Janeiro este a treia din cariera Larisei Marinencova. Ea a evoluat sub drapelul Moldovei la Beijing și Londra. Cel mai bun rezultat al sportivei până la evoluția de la Rio a fost locul opt la Jocurile din 2008, care au avut loc în capitala Chinei. Atunci ea a ridicat haltera cu greutatea de 77,5 kilograme.

Fluxul de știri
0