Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sportiva din Moldova Oxana Spătaru s-a clasat pe locul zece la Paralimpiadă

© REUTERS / Sergio MoraesОлимпийская символика Рио-де-Жанейро
Олимпийская символика Рио-де-Жанейро - Sputnik Moldova
Abonare
La Paralimpiada de la Rio de Janeiro Oxana Spătaru a evoluat prima dintre sportivii moldoveni, reușind să stabilească propriul record la împingerea ghiulelei.

CHIȘINĂU, 12 sept — Sputnik. Sportiva din Republica Moldova, Oxana Spătaru, s-a clasat pe locul zece la proba împingerea ghiulelei în cadrul Jocurilor Paralimpice care se desfășoară la Rio de Janeiro între 7 și 18 septembrie.

Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Moldova
Rusia
Kremlinul admiră fapta belarușilor la Paralimpiadă

Spătaru a evoluat la categoria F40, reuşind la una din încercări să arunce ghiuleaua la 4,02 m, stabilind astfel recordul personal.

Învingătoarea acestei probe a devenit  Lauritta Onye (8,40m) din Nigeria care a depăşit de mai multe ori recordul mondial în cadrul competiilor. Argintul i-a revenit Rimei Abdelli (7,37 m) din Tunisia, iar bronzul a fost câștigat de olandeza Lara Baars (77,12 m) care la ultima încercare a depășit-o pe chinezoaica Fengju Zhang (7,06 m).

În total, la Jocurile Paralimpice de la Rio Moldova este reprezentară de trei sportivi: Oxana Spătaru, Larisa Marinenkova (powerlifting, categoria 73 kig) și Alexandru Covalev (înot, 50 și 100 m, stil liber).

 

 

Fluxul de știri
0