Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum va arăta noua componenţă a Parlamentului belarus

© Sputnik / Александр Мазуркевич / Trecere la banca de fotografiiГолосование на одном из избирательных участков Минска
Голосование на одном из избирательных участков Минска - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În noul parlament al acestei țări au trecut 28 de deputați „vechi”, doi opozanți, un colaborator al KGB, un milițian, medici, profesori și o reprezentantă a show-businessului.

Chișinău, 12 sept — Sputnik. Potrivit totalurilor alegerilor, în noua componență a Camerei inferioare a parlamentului belarus au intrat 28 de deputați din legislatura precedentă, printre care se numără și actualul președinte al Camerei reprezentanților, Vladimir Andreicenko, transmite Sputnik Belarus.

Выборы в Беларуси. - Sputnik Moldova
Alegeri în Belarus. Prezența la vot, peste 60 la sută

Principala noutate ce ține de recentul scrutin este faptul că, pentru prima dată în ultimii 12 ani, în Legislativul belarus au fost aleși doi reprezentanți ai opoziției, ambele fiind femei. În afară de aceasta, conform listelor publicate, printre noii deputați se află câteva persoane publice, printre care și interpreta Irina Dorofeeva. Totodată, printre cei care se bucură acum de un loc în parlament se numără un colaborator al KGB — șeful Institutului Securității Naționale, Ivan Korj; primul adjunct al ministrului de Interne, Valentin Mihnevici; medici și profesori.

Alegerile parlamentare din Belarus au avut loc pe 11 septembrie. Potrivit datelor preliminare, peste 74 la sută din numărul alegătorilor au făcut uz de de dreptul lor de vot. În ziua de bază a scrutinului, votarea s-a desfășurat în 110 circumscripții electorale, iar la cele 110 locuri din parlament au pretins 485 de candidați. Alegerile preliminare s-au desfășurat începând cu ziua de marți. Conform datelor CEC, la aceste alegeri au participat 31% dintre alegători.

Fluxul de știri
0