Alegeri în Belarus. Prezența la vot, peste 60 la sută

© Sputnik / Виктор ТолочкоВыборы в Беларуси.
Выборы в Беларуси. - Sputnik Moldova
Abonare
Rata de participare la alegerile de duminică din Belarus a depășit 60 la sută, iar încălcări grave ale procesului electoral nu au fost înregistrate. Anunțul a fost făcut de către președintele Comisiei Electorale Centrale.

CHIȘINĂU, 11 sept – Sputnik. Duminică, alegerile pentru Camera Inferioară a Parlamentului din Belarus au fost recunoscute valabile în 100 dintre cele 110 regiuni, a anunțat președintele Comisiei Electorale Centrale de la Minsk, Lidia Ermoșina, informează RIA Novosti.

”Potrivit ultimilor date, către orele 16:00, în 100 de raioane din 110 alegerile sunt valabile”, a declarat Ermoșina.

Ea a precizat că doar în două dintre regiunile Belarusiei și în Minsk au rămas cîteva raioane unde prezența la vot a fost mai mică de 50 la sută. Potrivit datelor oficiale, către orele 16:00, în Belarus și-au exprimat votul peste 60 la sută dintre alegători.

Totodată, președintele CEC, a anunțat că a fos înregistrat un număr foarte mic de contestații.

”Încălcări grave care ar fi putut influența rezultatul alegerilor nu au fost înregistrate”, a menționat Ermoșina.

Astfel, alegerile din Belarus pot fi considerate valabile, având în vedere că prezența la urnele de vot a depășit 50 la sută dintre alegători.

La aceste alegeri au fost acreditați 825 de observatori internaționali, inclusiv din statele CSI, OSCE, din partea Adunării Parlamentare a CE și altor organizaţii internaționale, precum și reprezentanți ai misiunilor diplomatice și observatori independenți.

Fluxul de știri
0