Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul admiră fapta belarușilor la Paralimpiadă

© Фотохост-агентство / Accesați arhiva multimediaПресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Moscova a dat o apreciere înaltă solidarității sportivului din Belarus cu paralimpicii ruși.

CHIȘINĂU, 8 sept — Sputnik. Dmirti Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, a declarat că fapta belarusului care a purtat drapelul Rusiei la Paralimpiada de la Rio de Janeiro este demnă de toată admirația.

„Desigur, este un act de curaj. Ceea ce au făcut paralimpicii belaruși merită toată admirația. Și, bineînțeles, am dat o apreciere înaltă acestei manifestări de solidaritate cu paralimpicii noștri care au fost privați, absolut pe nedrept și nemeritat, de posibilitatea de a participa la Paralimpiadă", le-a spus Peskov jurnaliștilor.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Rio a avut loc miercuri pe stadionul „Maracanã".

La parada echipelor-participante, sportivii belaruși au purtat drapelul FR în semn de solidaritate cu paralimpicii ruși care au fost înlăturați de la competiții.

Российские паралимпийцы. Архивное фото - Sputnik Moldova
Rusia
Oficial: sportivii ruși nu au fost admiși la Paralimpiadă

Reprezentantul delegației belaruse a reușit să parcurgă aproape o pătrime din cerc înainte ca drapelul să-i fie confiscat. Jurnalistul de la „Press Association" Matt McGeehan a comunicat că Comitetul Internațional Paralimpic (CIP) a identificat persoana care purta drapelul Rusiei și a început să analizeze măsurile care pot fi aplicate în acest caz.

Potrivit mass-media, la ceremonia deschiderii Paralimpiadei de la Rio de Janeiro drapelul Rusiei a fost purtat de membrul delegației belaruse Andrei Fomocikin.

Vicepreședintele Comitetului Paralimpic al Rusiei, Rima Batalova, a afirmat că apariția drapelului rusesc era de așteptat, însă nimeni nu știa că anume sportivii belaruși își vor lua îndrăzneala să defileze cu acest drapel chiar la deschiderea Jocurilor Paralimpice.

Potrivit unor informaţii de ultimă oră, CIP i-a anulat acreditarea reprezentantului delegaţiei belaruse care a purtat drapelul Rusiei la ceremonia de deschidere a Paralimpiadei.

Fluxul de știri
0