Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția și societatea civilă - împreună pentru prevenirea suicidului

© http://igp.gov.mdAcțiune de prevenire a suicidului
Acțiune de prevenire a suicidului - Sputnik Moldova
Abonare
Sâmbătă, Poliția în parteneriat cu societatea civilă au desfășurat o acțiune socială cu ocazia Zilei Mondiale pentru Prevenirea Suicidului.

CHIȘINĂU, 11 sept – Sputnik. Sâmbătă, Inspectoratul General de Poliție în parteneriat cu Asociația Obștească ”Altruism” au desfășurat o acțiune socială cu genericul ”Lumina Bunătății”, eveniment organizat cu ocazia marcării Zilei Mondiale pentru Prevenirea Suicidului.

Scopul evenimentului a fost de a preveni suicidul și de a contribui la soluţionarea cazurilor de risc în care pot ajunge copiii.

A fost reținut bărbatul care amenința să se sinucidă - Sputnik Moldova
Accidente
Duminică, o nouă tentativă de suicid în Chişinău

Atât tinerii, cât și cei maturi au avut posibilitatea să participe la acțiuni de încurajare și sprijin reciproc a celor care au nevoie de ajutor.

Totodată, cei prezenți la eveniment au avut ocazia să viziteze ”Galeria Încurajării”, unde au fost expuse mai multe fotografii.

Totodată, polițiștii au informat părinţii despre metode eficiente de educare şi supraveghere a copiilor.

Potrivit datelor statistice oficiale, de la începutul anului curent, au fost înregistrate 800 de sesizări, dintre care 287 cazuri de suicid s-au soldat cu deces și 513 cazuri de tentative de suicid.

De asemenea, au fost înregistrate 93 de cazuri de tentative de suicid în rândul copiilor.

Fluxul de știri
0