Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavel Filip: 9/11 un act de violență imoral și fără precedent împotriva SUA

© AP Photo / Plunkett SuzanneНа месте теракта 11 сентября 2001 года в Нью-Йорке. Фотография Сьюзанн Планкет. Архивное фото
На месте теракта 11 сентября 2001 года в Нью-Йорке. Фотография Сьюзанн Планкет. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul moldovean a transmis condoleanțe poporului american în memoria celor care au decedat în urma actului terorist din 11 septembrie 2001.

CHIȘINĂU, 11 sept – Sputnik. Duminică, se împlinesc 15 ani de la actele teroriste de la New-York. Cu această ocazie, Primul Ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip, a transmis condoleanțe autorităților și poporului american, informează biroul de presă al Guvernului.

În mesajul său către vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, premierul aduce un omagiu victimelor tragediei, menționând că poporul Republicii Moldova este alături de cei care au avut de suferit de pe urma actelor teroriste.

11 сентября 2001 - Sputnik Moldova
Victimele atentatului terorist din 9/11, comemorate în SUA

Totodată, Pavel Filip a condamnat ferm actele de violență și terorism din întreaga lume, reiterând importanța antrenării tuturor în lupta comună contra teroriștilor.

”Acest act de violență imoral și fără precedent, împotriva Statelor Unite ale Americii, este de neiertat. Trebuie să fim uniți în lupta cu terorismul, care este o amenințare globală și care nu recunoaște frontiere naționale”, se mai spune în mesajul semnat de șeful Cabinetului de miniștri.

Acum 15 ani, un grup de teroriști au capturat patru avioane de pasageri, lovind turnurile World Trade Center (New York), precum și clădirea Pendagonului (Virginia), din Statele Unite ale Americii. În urma atentatului au decedat peste trei mii de persoane.

Fluxul de știri
0