Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dorin Chirtoacă: lepăd lucrul, e onoarea mea în joc

© Sputnik / Мирослав РотарьДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a declarat luni că este gata să plece din funcţie în cazul în care va exista riscul eşuării unui proiect la Staţia de epurare din Chişinău.

CHIŞINĂU, 5 sept – Sputnik. Primarul municipiului Chişinău, liberalul Dorin Chirtoacă, a declarat luni, 5 septembrie, după şedinţa direcţiilor Primăriei că va pleca din postul pe care îl deţine şi va merge director la SA Apă-Canal Chişinău, în cazul în care va exista riscul să eşueze un proiect european la Staţia de epurare din Chişinău.

Лопата - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată cine-l va „îngropa” pe Dorin Chirtoacă

„Lepăd lucrul şi mă duc eu la Apă-Canal, dar nu las să eşueze proiectul. Este onoarea mea în joc. Eu am început cu staţia de epurare de la Chişinău”, a declarat Chirtoacă.

„Am trecut prin toate. Am mărit tariful de la 2 lei până la 9 lei. Am trecut prin toate urgiile, problemele, deconectări de apă şi acum să ne înecăm la mal. Sub nicio formă nu accept. Pot să mor liniştit după ce fac proiectul acesta”, a continuat primarul.

Conform proiectului, la Staţia de epurare nu va mai fi îngropat nămolul în pământ, ci va fi procesat astfel ca să devină îngrăşământ. Conform acordului cu finanţatorii, va fi majorat şi tariful la apă în Chişinău. Pentru realizarea acestui proiect vor fi cheltuiţi 30 milioane de euro, din 63 de milioane oferiţi ca împrumut de BERD, BEI şi Comisia Europeană.

Fluxul de știri
0