Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine este „Senea" şi de ce l-au reţinut poliţiştii

© Photo : Inspectoratul General al Polițieipoliţie, grupare, criminal, полиция групировка
poliţie, grupare, criminal, полиция групировка - Sputnik Moldova
Abonare
Un tânăr de 26 de ani a fost şantajat şi ameninţat cu moartea timp de un de zile. Organizatorul fărădelegii a fost reţinut.

CHIŞINĂU, 10 sept — Sputnik. Victima a fost şantajată şi ameninţat de un grup de persoane pentru că ar fi informat organele de drept despre nişte activități criminale ale suspectului.

Ofițerii Direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații au reuşit să reţină organizatorul grupului, un bărbat de 46 de ani, alias „Senea", domiciliat temporar în Chișinău.

INP - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Şantaj şi omor la comadă la Hânceşti. Ce a făcut poliţia

Reținerea a avut loc în urma unei plângeri depuse la poliție de către un locuitor în vârstă de 26 de ani al municipiului Chișinău, care a declarat că el şi familia sa sunt șantajaţi și amenințat cu moartea de un grup de persoane necunoscute.

Bărbatul le-a povestit polițiștilor că la 10 aprilie, curent, în timp ce se afla la o staţie de troleibuze din Chișinău, patru persoane necunoscute l-au urcat cu forţa într-un automobil de model „Opel Astra", cu numere de înmatriculare lituaniene, după care a fost maltratat şi ameninţat cu moartea, în cazul în care nu va transmite suma de 250 000 lei.

Ulterior, victima a fost contactată de mai multe ori de aceleași persoane, care au continuat ameninţările.

La 8 septembrie, organizatorul grupului, alias „Senea", a contactat telefonic victima cerându-i transmiterea banilor. Acesta a ameninţat că în caz contrar vor surveni urmări grave.

Ofițerii de investigații în comun cu angajaţii BPDS Fulger și DGUP a IGP, au organizat operațiunea de reținere în flagrant delict a suspectului, în timp ce primea suma de 5000 de lei de la victimă.

„Ca urmare a investigațiilor efectuate, s-a stabilit că suspectul, alias „Senea" este adept al organizaţiei criminale „Machena", anterior condamnat pentru Fabricarea sau punerea în circulația semnelor băneşti false sau a titlurilor de valoare false, iar la moment figurează într-un dosar pe cauză penală pentru tentativă de omor", comunică IGP.

Organizatorul grupului infracțional a fost reţinut pentru 72 ore, iar daca i se v-a dovedi vinovăția, acesta riscă închisoare de la 13 la 15 ani.

Fluxul de știri
0