Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Şantaj şi omor la comadă la Hânceşti. Ce a făcut poliţia

© Sputnik / Rodion ProcaINP
INP - Sputnik Moldova
Abonare
Un om de afaceri din Olanda, stabilit în Republica Moldova, a fost şantajat şi ameninţat cu moartea de către un individ în vârstă de 17 ani.

CHIŞINĂU, 5 aug – Sputnik. Angajații Direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații au curmat tentativa unui omor.

Un băiat de 17 ani, din raionul Hâncești, este suspectat că ar fi șantajat și amenințat cu moartea o persoană, de la care a cerut fără niciun motiv 4 mii de dolari.

Bărbatul care era şantajat are 39 de ani şi este originar din Olanda. Acesta se află în Moldova deja de opt ani, unde are o afacere. Victima s-a adresat poliţiei şi a anunţat că o persoană îl șantajează și îl constrânge să dea o sumă de bani dacă nu vrea să fie omorât.

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Omor la comandă a unui om de afaceri din Moldova (video)

Polițiștii au stabilit că persoana bănuită care șantaja victima este și organizatorul omorului la comandă. Acesta, împreună cu alți suspecți,  expediau mesaje victimei prin care îi cereau suma de bani pentru a nu fi executat presupusul omor la comandă. Totodată, s-a constatat că aceștia utilizau mai multe cartele SIM.

În cadrul efectuării unei livrări de control a mijloacelor bănești, polițiștii au stabilit că pe contul organizatorului,  victima a depus  500 de  dolari. Ulterior,  la solicitarea suspecților, pe cont, urmau a fi depuși încă 3 500 dolari, bani ceruți pentru lichidarea comanditarului, care de facto era și organizatorul grupului.

Organizatorul a fost  reținut în flagrant delict în momentul creării altor conturi în cadrul diferitelor sisteme de plăți electronice în vederea camuflării itinerarului de transfer al mijloacelor bănești. El este cercetat în libertate.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de şantaj se pedepsesc cu închisoare de la 11 la 13 ani.

Se întreprind și alte acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații pentru documentarea acțiunilor ilicite a membrilor grupului infracțional.

 


Fluxul de știri
0