Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avem deja un candidat oficial la preşedinţie

© Sputnik / Мирослав РотарьЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat sâmbătă primul concurent electoral la funcția de președinte al Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 10 sept — Sputnik. În cadrul şedinţei sale din 10 septembrie, CEC a înregistrat primul concurent electoral pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie. După cum era de aşteptat, acesta este Marian Lupu, candidatul desemnat la şefia statului de către Partidul Democrat din Moldova.

alegeri, выборы - Sputnik Moldova
Politică
Cine va fi primul pe buletinul de vot la prezidenţiale

Totodată, CEC a înregistrat simbolul electoral și a confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ pentru perioada campaniei electorale, cât şi persoana responsabilă de finanţe (trezorierul). Comisia a luat act de raportul grupului de inițiativă privind fluxul mijloacelor bănești, prezentat la 5 septembrie 2016, constatându-se ca acesta a fost întocmit în corespundere cu prevederile legislaţiei electorale.

Tot sâmbătă, CEC a înregistrat alte 8 grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Este vorba de Inna Popenco, desemnată de Mișcarea Social-Politică Republicană „Ravnopravie", Mihail Garbuz, desemnat de Partidul „Patrioții Moldovei" şi şase candidaţi independenţi: Vadim Brînzan, Silvia Radu, Anatol Plugaru, Geta Savițchi, Vasile Tarlev, Maia Laguta.

Astfel, CEC a înregistrat deja 24 grupuri de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0