Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine va fi primul pe buletinul de vot la prezidenţiale

© Sputnikalegeri, выборы
alegeri, выборы - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Democrat a adunat în doar două zile semnăturile necesare pentru înregistrarea candidatului său la funcţia de şef al statului.

CHIŞINĂU, 3 sept — Sputnik. Candidatul Partidului Democrat, Marian Lupu, are deja cele 25 de mii de semnături necesare pentru susţinerea sa, care îi vor permite înscrierea în cursa electorală pentru prezidenţiale.

Маринан Лупу - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce le promite moldovenilor candidatul la prezidenţiale Marian Lupu

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a confirmat pentru unimedia.md că grupul de iniţiativă a colectat peste 25 de mii de semnături în susţinerea lui Lupu. Candidatul democraţilor a prezentat sâmbătă la CEC întregul set de documente necesar pentru înregistrare.

Potrivit şefului CEC, actele prezentate, inclusiv listele cu semnături, urmează să fie verificate în timp de şapte zile, după care va fi luată decizia privind înregistrarea candidatului.

Astfel, fiind primul care a depus dosarul şi a solicitat înregistrarea, Marian Lupu are toate şansele să fie primul pe buletinul de vot.

Fluxul de știri
0