Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacţia lui Pavel Filip la declaraţiile Tiraspolului

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Şevciuk a dispus anterior ca în timp de două săptămâni să fie creată o comisie de stat care să se ocupe de ajustarea legislației transnistrene la cea a Federației Ruse.

CHIŞINĂU, 9 sept — Sputnik. Premierul Pavel Filip a opinat că planul liderului de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, de a aduce legislația transnistreană în concordanță cu cea rusească este o mișcare populistă în preajma alegerilor care urmează să aibă loc în regiunea separatist.

“Nu am reuşit să discut şi nici să mă documentez în această privinţă, dar se ştie că Transnistria se pregătește de alegeri și cred că acest decret este o mișcare populistă, orientată din punct de vedere electoral. Cu mai multe detalii voi reveni după ce mă voi documenta”, a declarant joi, pentru presă premierul Pavel Filip.

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Politică
Autorităţile RM condamnă actul emis de liderul transnistrean

Miercuri, Şevciuk a semnat un aşa-zis decret “cu privire la punerea în aplicare a rezultatelor referendumului din 17 septembrie 2006” şi a dispus ca în timp de două săptămâni să fie creată o comisie responsabilă de armonizarea legislaţiei Transnistriei cu cea a Federaţiei Ruse.

În cadrul referendumului organizat în septembrie 2006, majoritatea absolută a transnistrenilor s-au pronunţat pentru independenţa regiunii şi intrarea ulterioară în componenţa Federaţiei Ruse.

Moscova nu a făcut declaraţii privind recunoaşterea legitimităţii referendumului, iar Ministerul rus de Externe a menţionat că rezultatul referendumului a fost o reacţie la instituirea de facto a blocadei în urma căreia au de suferit locuitorii şi economia regiunii.

În jur de 60 la sută dintre locuitori Transnistriei sunt ucraineni şi ruşi. În anul 1992, în urma conflictului armat de pe Nistru, regiunea a devenit un teritoriu necontrolat de autorităţile de la Chişinău.

Fluxul de știri
0