Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Autorităţile RM condamnă actul emis de liderul transnistrean

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Aşa-zisul „decret" al liderului de la Tiraspol cu privire la realizarea rezultatelor aşa-zisului „referendum republican din 17 septembrie 2006" a provocat reacţii dure la Chişinău.

CHIŞINĂU, 8 sept — Sputnik. Într-o declaraţie a Biroului pentru Reintegrare se menţionează că autorităţile Republicii Moldova califică actul în cauză ca fiind unul nul şi neavenit.
Potrivit documentului remis, Biroului pentru Reintegrare a luat act cu consternare de aşa-zisul „decret" al liderului de la Tiraspol cu privire la punerea în aplicare a rezultatelor aşa-zisului „referendum republican din 17 septembrie 2006" vizând „independenţa" Transnistriei şi „aderarea ulterioară a acesteia la Federaţia Rusă".

„Autorităţile moldoveneşti califică actul în cauză ca fiind unul nul şi neavenit, având în vedere faptul că acesta a fost emis de către o autoritate neconstituţională în baza unui referendum desfăşurat în mod ilegal pe o parte din teritoriul Republicii Moldova", se spune în comunicat.

Заместитель председателя правительства РФ Дмитрий Рогозин - Sputnik Moldova
Vizita lui Rogozin la Chișinău și Tiraspol este un semnal diplomatic

Actul în cauză subminează eforturile autorităţilor constituţionale şi ale partenerilor internaţionali implicaţi în procesul de negocieri în formatul „5+2" menite să identifice o soluţie viabilă pentru problema transnistreană, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi elaborarea unui statut juridic special pentru regiunea transnistreană, specifică sursa.

Calificând comportamentul respectiv drept sfidător şi reprobabil, în declaraţie se menţionează că acesta este blamabil „în condiţiile relansării recente a negocierilor vizând reglementarea conflictului transnistrean şi necesităţii soluţionării problemelor stringente cu care se confruntă populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului".

Fluxul de știri
0