Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

S-a tras linia. Ultimii candidaţi şi-au depus dosarele la CEC

© Sputnik / Мирослав РотарьЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri, la încheierea perioadei de depunere a cererilor, Comisia Electorală Centrală a înregistrat încă trei grupuri de iniţiativă pentru susținerea candidaților la funcția de preşedinte al ţării.

CHIȘINĂU, 9 sept — Sputnik. Comisia Electorală Centrală a anunţat despre înregistrarea a încă trei grupuri de iniţiativă pentru susţinerea candidaţilor la funcţia de şef al statului.

ЦИК - Sputnik Moldova
Politică
Alegeri în Moldova: 21 de candidaţi la fotoliul de preşedinte

Pe ultima sută de metri, au depus cerere de înregistrare a grupurilor de iniţiativă candidaţii independenţi Vasile Tarlev, Maia Laguta şi Georgeta Saviţchi.

Vineri a fost ultima zi în care a mai fost posibilă depunerea cererilor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susţinerea candidaţilor la şefia statului.

Astfel, până în prezent au fost înregistrate 16 grupuri de inițiativă, iar alte opt sereri sunt în proces de examinare. Comisia va verifica corectitudinea acestora în termen de 3 zile și va decide asupra înregistrării sau neînregistrării acestor grupuri.

Potrivit legislaţiei în vigoare, candidaţii la funcţia supremă în stat urmează să colecteze numărul necesar de semnături până la data de 29 septembrie, curent.

Fluxul de știri
0