Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri în Moldova: 21 de candidaţi la fotoliul de preşedinte

© Sputnik / Мирослав РотарьЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a RM a comunicat că alți 5 candidați la președinția Moldovei și-au depus astăzi dosarele la CEC pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii lor.

CHIȘINĂU, 8 sept — Sputnik. Joi, Comisia Electorală Centrală a RM a recepţionat actele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă a cinci noi pretendenți la funcţia de președinte al RM.

Cei cinci pretendenți sunt: Vadim Brînzan, candidat independent; Inna Popenco, desemnată de Mișcarea Social-Politică Republicană „Ravnopravie"; Silvia Radu, candidat independent; Mihail Garbuz, desemnat de Partidul „Patrioții Moldovei", și Anatol Plugaru, candidat independent.

alegeri, выборы - Sputnik Moldova
Politică
Cine va fi primul pe buletinul de vot la prezidenţiale

Anterior CEC a înregistrat 16 grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților la funcţia de președinte al ţării. Din partea socialiștilor a fost propus în calitate de candidat liderul acestora, Igor Dodon; Partidul Liberal care pledează pentru unirea cu România este reprezentat de Mihai Ghimpu; „Partidul nostru" l-a desemnat pe Dumitru Ciubașenco; Partidul Popular European din Moldova l-a propus pe Iurie Leancă; platforma  „Demnitate și Adevăr" l-a înaintat pe liderul său Andrei Năstase; din partea partidului de dreapta "Adevăr și Solidaritate" candidează ex-ministrul Educației, Maia Sandu; Partidul Democrat l-a desemnat pe Marian Lupu; partidul „Dreapta" (formațiune extraparlamentară care pledează pentru unirea republicii cu România) este reprezentat de liderul Ana Guțu. Totodată și-au prezentat candidaturile la postul de președinte al țării candidații independenți Mihai Corj, Artur Croitor, Ion Dron, Valeriu Ghilețchi, Oleg Brega, Roman Mihăieș, Ilie Rotaru,și Vitalia Pavlicenco (liderul Partidului Național-Liberal din Moldova care pledează pentru unirea republicii cu România).

Fluxul de știri
0