S-a decis unde va avea loc „Eurovision – 2017”

© Sputnik / Miroslav Rotari / Киев центр майдан 2016
Киев центр майдан 2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Trei orașe din Ucraina au pretins să găzduiască prestigiosul concurs muzical: Kiev, Dnepr (fostul Dnepropetrovsk) și Odesa.

CHIȘINĂU, 9 sept — Sputnik. Comitetul organizatoric din Ucraina și-a anunțat decizia cu privire la desfășurarea concursului „Eurovision — 2017". Acesta va avea loc la Kiev.

După ce interpreta Jamala a câștigat la Stockholm concursul „Eurovision — 2016", Ucraina a obținut dreptul de a fi gazda „Eurovision — 2017". Comitetul organizatoric în frunte cu televiziunea națională a Ucrainei a decis să recurgă la un concurs transparent între orașele ucrainene care își disputau dreptul de a găzdui acest concurs internațional.

Здесь хит по-своему звучит: одесситы пригласили Евровидение к себе - Sputnik Moldova
Locuitorii din Odesa au invitat ”Eurovisionul” la ei

Trei orașe din Ucraina au pretins să găzduiască prestigiosul concurs muzical: Kiev, Dnepr (fostul Dnepropetrovsk) și Odesa.

Locul desfășurării concursului urma să fie stabilit încă în luna iulie, însă anunțarea rezultatelor a fost amânată de mai multe ori, organizatorii motivând acest lucru prin intervenţia unor dificultăților de ordin financiar.

„Eurovision"-ul s-a mai desfășurat o dată la Kiev, în 2005, această posibilitate datorându-se Ruslanei, cântăreața ucraineană care a câștigat concursul în 2004, la Istanbul.

Atunci, comitetul organizatoric a luat din start decizia ca „Eurovision"-ul să aibă loc la Kiev, însă pregătirile au durat, fiind însoțite de scandaluri. Ulterior, organizatorii au fost acuzații de delapidarea mijloacelor financiare ale statului.

Fluxul de știri
0