Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Celula lui Filat va fi dezinfectată. Ce s-a întâmplat

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiştii de la deratizare au fost chemaţi vineri la Penitenciarul nr.13 pentru a dezinfecta toate încăperile instituţiei.

CHIŞINĂU, 9 sept – Sputnik. Nicio persoană nu poate intra sau ieşi astăzi în/din  Penitenciarul nr.13 din Chişinău, unde este deţinut ex-premierul Vladimir Filat.

„Instituţia a fost închisă pentru dezinfectarea tuturor încăperilor”, a precizat pentru Sputnik ofiţerul de presă al Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP), Cristina Jitari.

Pentru efectuarea eficientă a lucrărilor de dezinfectare şi deratizare, Penitenciarul va fi închis vineri, 9 septembrie, până la ora 14.00.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Penitenciarul 13 va fi transformat în muzeu

„Este o acţiune planificată din timp şi care are loc o dată pe lună. Deratizarea şi dezinfectarea încăperilor este efectuată de specialişti şi nu de angajaţii penitenciarului”, a declarat ofiţerul DIP.

Administraţia penitenciarului a explicat că aceste acţiuni au loc cu scopul de a preveni răspândirea infecţiilor şi bolilor contagioase.

În Penitenciarul nr.13 din Chişinău se află în arest fostul premier al Moldovei şi deputat PLDM, Vladimir Filat. Acesta a fost condamnat de prima instanţă la 9 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis.

Fluxul de știri
0