Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iată adevărata faţă a Maiei Sandu

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Stenograma şedinţei de Guvern unde s-a luat decizia de a acorda un credit celor trei bănci din Moldova care au fost lichidate, a fost publicată astăzi de premierul Pavel Filip.

CHIŞINĂU, 9 sept – Sputnik. Premierul Pavel Filip a publicat, vineri, stenograma şedinţei secrete de Guvern unde s-a luat decizia de a acorda creditul de urgenţă în valoare de 9,5 miliarde de lei pentru BEM, Unibank şi Banca Socială. Premierul a luat această decizie pentru a arăta că şi liderul PAS, Maia Sandu, candidat desemnat la funcţia de preşedinte, pe atunci ministru al Educaţiei din partea PLDM, a votat pentru hotărârea respectivă.

„Public aici stenograma ultimei ședințe de guvern privind acordarea creditului de urgenţă în cazul BEM, bani care aveau rolul de a proteja economiile oamenilor. Înțeleg că doamna Maia Sandu a dat în judecată Guvernul pentru acest document, îi ofer prin această postare posibilitatea să o citească, să nu mai cheltuie bani pe judecată şi timp pe show-uri electorale”, a notat premierul.

Рабочее место - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine este candidatul la Președinție, Maia Năstase

În text poate fi citit dialogul purtat între premierul de atunci Chiril Gaburici, guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, viceministrul Justiţiei, Nicolae Eşanu, dar şi intervenţiile ministrului Educaţiei, Maia Sandu.

„Aici sunt argumentele prezentate de guvernatorul BNM şi de ministrul de Finanțe (PLDM!), argumente care se pare că au fost suficient de convingătoare pentru doamna ministru Maia Sandu (pe atunci o bună ascultătoare a indicațiilor de vot primite de la PLDM), din moment ce la finalul discuției votul a fost unanim”, afirmă şeful Guvernului.

„Legat de argumente sigur că se pot face dezbateri multe pro şi contra, dar totodată cred că e bine ca opinia publica să vadă ce stă în spatele discursurilor demagogice ale unor politicieni, care se laudă că s-au opus, dar de fapt au votat. Știți vorba aceea „am o opinie, dar nu sunt de acord cu ea””, a conchis premierul Pavel Filip.

Pe ultima pagină a stenogramei se poate citi clar că toţi membrii Guvernului au votat unanim pentru acordarea creditului de urgenţă celor trei bănci, inclusiv Maia Sandu.

 


Fluxul de știri
0