Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Apă-Canal Chişinău ajunge în subordinea unui vicepreşedinte al PL

© Sputnik / Miroslav RotariMihai Ghimpu, Parlamentul Republicii Moldova
Mihai Ghimpu, Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Din 9 septembrie, director general la SA „Apă-Canal Chişinău” este un vicepreşedinte al Partidului Liberal condus de Mihai Ghimpu.

CHIŞINĂU, 9 sept – Sputnik. Membrul activ al Partidului Liberal şi vicepreşedinte al formaţiunii, Veronica Herţa, care a deţinut timp de mai mulţi ani funcţia de şefă la Direcţia finanţe din cadrul Primăriei Chişinău, este noul director al SA „Apă-Canal Chişinău”.

Herţa a fost propusă în funcţie de către consiliul de administraţie al întreprinderii şi aprobată de către adunarea generală a societăţii, potrivit Primăriei Chişinău.

Liberala deţine, din luna februarie 2010, funcţia de şef al Direcţiei generale finanţe a Primăriei Chişinău. De asemenea, din aprilie 2016, Herţa a deţinut funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al SA „Apă-Canal Chişinău".

Родник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Becciev şi-a luat în birou un aparat de cafea care costă cât 10 mii tone de apă

Primăria dă asigurări că, Herţa va fi detaşată pentru o anumită perioadă în funcţia de director al întreprinderii, iar conducerea Direcţiei generale finanţe în cadrul Primăriei va fi asigurată temporar de către un funcţionar din cadrul subdiviziunii.

Herţa îl succede la Apă-Canal Chişinău pe Constantin Becciev. Potrivit Veronicăi Herţa, Becciev ar fi depus cerere de eliberare din funcţie. Deocamdată, fostul director nu a confirmat sau infirmat respectiva informaţie. Acesta are telefonul deconectat şi nu vrea să comunice cu presa.

Potrivit unui audit efectuat de Direcţia finanţe a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Becciev a cheltuit sute de mii de lei pentru reparaţia şi amenajarea biroului său. Astfel, Becciev şi-a luat o masă de 60 de mii de lei şi un fotoliu de 15 mii de lei. Masa pentru şedinţe din biroul directorului Apă-Canal Chişinău costă 140 de mii de lei, iar canapeaua  - 21 de mii de lei.

Totodată, şeful de la Apă-Canal Chişinău îşi luase în birou un aparat de cafea care costă aproape 90 de mii de lei. Televizorul din biroul directorului Apă-Canal Chişinău costă 50 de mii de lei. Acesta stă pe o comodă TV în valoare de 30 de mii de lei. Tot în cabinetul şefului de la Apă-Canal Chişinău a fost instalat un sistem de conferinţe video, la un preţ de aproape 500 de mii de lei.

Fluxul de știri
0