Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin l-a demis pe Astahov din funcția de ombudsman pentru drepturile copilului

© Sputnik / Александр Полегенько / Accesați arhiva multimediaУполномоченный по правам ребенка П. Астахов встретился с журналистами в аэропорту Симферополя
Уполномоченный по правам ребенка П. Астахов встретился с журналистами в аэропорту Симферополя - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei a numit-o în această funcție pe Ana Kuznețova, şefa Asociaţiei organizaţiilor de protecţie a familiei. De altfel, aceasta mai este şi mamă a șase copii.

CHIȘINĂU, 9 sept — Sputnik. Președintele Rusiei Vladimir Putin l-a eliberat pe Pavel Astahov din funcția de ombudsman pentru drepturile copilului, din propria dorinţă.

Se știa deja că Astahov va părăsi această funcție, după declaraţiile făcute în legătură cu tragedia din tabăra de copii de la Siamozero.

В Карелии во время турпохода погибли дети - Sputnik Moldova
Rusia
Opinia expertului despre tragedia din Karelia: au economisit pe seama copiilor

Ulterior, purtătorul de cuvânt al președintelui rus a confirmat pentru jurnaliști că ombudsmanul își va părăsi postul după ce va reveni din concediu.

Prin decretul său, președintele Rusiei a numit-o pe Ana Kuznețova împuternicit pentru drepturile copilului pe lângă președintele FR.

Kuznețova este președinte al Fundației de binefacere și de susținere a familiei "Pokrov", conducătorul Asociației organizațiilor de protecție a familiei. Totodată, pe site-ul fundației se menţionează că Kuznețova este mama a șase copii.

Decretul cu privire la numirea ei în funcția de ombudsman a fost difuzat vineri de serviciul de presă al Kremlinului. Potrivit lui Peskov, "Putin a avut anterior o discuție cu Kuznețova la Kremlin".

Fluxul de știri
0