Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Paralimpiada 2016: va fi pedepsit încă un belarus, însă nu întreaga echipă

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaРоссийский флаг на открытии ХV летних Паралимпийских игр 2016 в Рио-де-Жанейро
Российский флаг на открытии ХV летних Паралимпийских игр 2016 в Рио-де-Жанейро - Sputnik Moldova
Abonare
CIP a avut deja o discuție cu Comitetul paralimpic al ţării: belarușilor li s-a amintit că la Olimpiadă sunt inaccepatabile orice proteste politice. Totodată, nu a fost făcut public numele celui de-al doilea conducător al echipei căruia i-a fost retrasă acreditarea.

CHIȘINĂU, 9 sept — Sputnik. Fapta reprezentantului echipei belaruse, Andrei Fomocikin, care a purtat drapelul Rusiei la deschiderea Paralimpiadei, este discutată în întreaga lume. Mass-media din Occident a numit acest caz strigător la cer, în schimb în Rusia, a cărei sportivi au fost înlăturaţi din competiţie, gestul a fost întâmpinat cu multă însufleţire.

Nu vor fi aplicate sancțiuni echipei paralimpice a Belarusului, a comunicat directorul pentru relații cu publicul al Comitetului Internațional Paralimpic (CIP) Craig Spence.

Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Moldova
Rusia
Kremlinul admiră fapta belarușilor la Paralimpiadă

Totodată, se ştie deja că încă unul dintre membrii delegației belaruse la Jocurile Pralimpice de la Rio de Janeiro a fost lipsit de acreditare prin decizia Comitetului Internațional Paralimpic. Despre aceasta a comunicat președintele Comitetului, Oleg Shepel, citat de Sputnik Belarus.

În ajun, reprezentantului Ministerului sportului și turismului, Andrei Fomocikin, care a purtat drapelul Federaţiei Ruse la ceremonia de deschidere a Paralimpiadei pe stadionul "Maracana", i-a fost retrasă acreditarea.

"Comitetul Internațional Paralimpic a decizis să-l lipsească de acreditare pe membrul delegației belaruse, care a purtat drapelul Rusiei în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor, dar și pe unul din conducătorii echipei", a declarat Shepel.

"Orice acțiune politică în timpul Paralimpiadei este inadmisibilă. Echipa Belarusiei a fost avertizată oficial despre inadmisibilitatea unor asemenea acțiuni", a continuat el.

Anterior s-a precizat că scoaterea drapelului Rusiei la ceremonia de deschidere a fost o decizie a întregii echipe belaruse.

După gestul lui Fomocikin, echipa paralimpică a fost susținută de cunoscuți sportivi din Rusia și Belarus, dar și de activiști politici și obștești.

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaDrapelul Rusiei, la Jocurile Paralimpice de la Rio de janeiro
Drapelul Rusiei, la Jocurile Paralimpice de la Rio de janeiro - Sputnik Moldova
Drapelul Rusiei, la Jocurile Paralimpice de la Rio de janeiro
Fluxul de știri
0