Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Muncii a promis angajarea veteranilor conflictelor militare

© Министерство труда, социальной защиты и семьиГлавы ветеранских организаций подписывают соглашение о сотрудничестве с Минтруда
Главы ветеранских организаций подписывают соглашение о сотрудничестве с Минтруда - Sputnik Moldova
Abonare
Statul intenționează să acorde susținere materială, ajutor la angajare și posibilitatea de înscriere la cursurile de recalificare profesională, pentru veteranii războiului din Afganistan și ai altor conflicte militare, dar și pentru colaboratorii în rezervă ai Forțelor Armate, poliției și subdiviziunilor speciale.

CHIȘINĂU, 8 sept — Sputnik. Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei s-a angaja să-i ajute pe veteranii războiului din Afganistan și participanții la acțiunile militare de pe Nistru la angajarea în câmpul muncii, a comunicat pentru Sputnik președintele Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan Mihail Mocan.

Șomerii care fac parte din această categorie de cetățeni vor primi o subvenție substanțială de șomaj și ajutor în vederea reluării activității de muncă, în funcţie de starea sănătății acestora.

guvern, veterani, Filip, Mocanu, Coropcean - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Guvernul a lansat un Plan special de susținere a veteranilor de război

Aceste și alte condiții au fost stipulate în Acordul de colaborare dintre Ministerul Muncii și organizațiile de veterani.

Acest document mai presupune că veteranii vor avea posibilitatea să se informeze cu privire la locurile vacante și condițiile de muncă, să facă cursuri de pregătire profesională etc.

La rândul lor, conducătorii organizațiilor de veterani s-au angajat să aducă la cunoştinţa instituţiilor de profil opinia tovarășilor lor în ceea ce priveşte eficienţa reală a acestor inițiative ale Ministerului Muncii.

Acordul dintre organizațiile de veterani și Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei este o continuarea a planului guvernamental "Onoare, Cinste și Respect", orientat spre ajutorarea participanților la războaie, conflicte militare și a colaboratorilor în rezervă ai organelor ordinii de drept.

Fluxul de știri
0