Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul a lansat un Plan special de susținere a veteranilor de război

© Guvernul RMguvern, veterani, Filip, Mocanu, Coropcean
guvern, veterani, Filip, Mocanu, Coropcean - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Executivul a lansat Planul de acțiuni ”Memorie. Onoare. Respect” menit să susțină veteranii de război din Moldova.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu veteranii războiului din Afganistan din toate raioanele ţării, precum şi cu reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale.

 În cadrul întrunirii, Premierul a anunțat despre lansarea Planului de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect”, care va reprezenta una din prioritățile echipei de guvernare.

 „Am numit un consilier cu responsabilități în domeniul protecției sociale și relații cu veteranii, Ion Coropcean. Planul de acțiuni este o deschidere pe care Guvernul o face în primele 100 de zile de activitate şi vine să consolideze colaborarea cu instituțiile abilitate pentru a îmbunătăți situația veteranilor de război”, a declarat Filip.

Planul de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect”, are drept obiective restabilirea politicilor în domeniul asistenței sociale și de drept a veteranilor, stabilirea unui parteneriat durabil cu autoritățile publice centrale și locale pentru asigurarea protecției sociale a veteranilor, cultivarea spiritului patriotic în instituţiile de învăţământ din ţară. 

Ветераны на Красной площади перед началом парада - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Veteranii celui de-al doilea război mondial primiţi la Guvern

Președintele Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan, Mihail Mocan i-a oferit premierului emblema Uniunii în semn de recunoștință și respect.

Șeful Executivului a solicitat instituțiilor abilitate să noteze toate doleanţele exprimate de veterani şi să asigure respectarea drepturilor veteranilor de război în Republica Moldova.

 

Fluxul de știri
0