Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vestea care l-a fericit pe Dorin Chirtoacă

© Sputnik / Мирослав РотарьДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel Bălţi a admis recursul avocaţilor lui Chirtoacă, prin care s-a contestat decizia primei instanţe cu privire la înregistrarea grupului de iniţiativă pentru organizarea referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău.

CHIŞINĂU, 8 sept – Sputnik. Primarul liberal al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, are astăzi un motiv de bucurie. Curtea de Apel Bălţi a admis, la 8 septembrie, recursul avocaţilor lui Chirtoacă, prin care s-a contestat decizia primei instanţe cu privire la înregistrarea grupului de iniţiativă pentru organizarea referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău.

Avocatul lui Chirtoacă, Tatiana Iovu, a salutat decizia Curţii de Apel Bălţi pe care a calificat-o ca una corectă şi legală.

„Suntem mulţumiţi de această hotărâre prin care s-a restabilit echilibrul procesual. Suntem într-un stat democratic în care legea trebuie respectată”, a declarat Iovu.

De cealalată parte, avocatul grupului de iniţiativă, Stanislav Ciobanu, a declarat că prin decizia de astăzi, Curtea de Apel Bălţi a privat locuitorii Chişinăului de un drept consfinţit de Constituţie.

„Am vrut să ne exercităm un drept fundamental. Credem cu tărie că Chirtoacă nu se descurcă în activitatea pe care o exercită. Pe lângă aceasta este şi comportamentul imoral al lui Chirtoacă: săruturi pe scene, injurii la şedinţă”, a declarat Ciobanu.

троллейбус, ремонт троллейбусных линий - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce spune Chirtoacă despre troleibuzul căzut în groapă

Nu este clar încă dacă hotărârea Curţii de Apel Bălţi va fi atacată la CSJ. Decizia respectivă urmează să fie luată în cadrul unei discuţii cu reprezentanţii grupului de iniţiativă.

Judecătoria Centru a înregistrat, la 1 august, grupul de iniţiativă pentru organizarea referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău. Dosarul a ajuns la Bălți în urma deciziei Curții Supreme de Justiție din 26 august, după ce avocații lui Chirtoacă au cerut strămutarea examinării cazului la o altă instanță de același nivel. Drept motiv, avocatul primarului a invocat faptul că ”judecătorii de la CA Chișinau au judecat anterior cazuri cu participarea Primăriei Chișinau și a primarului Chirtoaca”.

Fluxul de știri
0