Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce spune Chirtoacă despre troleibuzul căzut în groapă

© Sputnik / Мирослав Ротарьтроллейбус, ремонт троллейбусных линий
троллейбус, ремонт троллейбусных линий - Sputnik Moldova
Abonare
Chişinăuienii şi-au exprimat nemulţumirea în legătură cu faptul că în Capitală maşinile ajung tot mai des în gropi, că pietonii sunt nevoiţi să meargă pe trotuare distruse, iar ceea ce se face în Chişinău se face de mântuială.

CHIŞINĂU, 7 sept – Sputnik. Locuitorii Chişinăului l-au asaltat cu critici şi întrebări pe primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, după ce miercuri dimineaţa un troleibuz de pe ruta 10 a căzut într-un şanţ.

Chişinăuienii şi-au exprimat nemulţumirea în legătură cu faptul că în Capitală maşinile ajung tot mai des în gropi, că pietonii sunt nevoiţi să meargă pe trotuare distruse, iar ceea ce se face în Chişinău se face de mântuială.

„Ştiu”, a răspuns Chirtoacă. „Se întâmplă accidente, sunt săpături ale Termoelectrica pentru renovarea încălzirii centralizate”, a menţionat edilul.

Acesta a mai spus că accidentul din această dimineaţă cu implicarea unui troleibuz din dotarea Regiei Transport Electric Chişinău (RTEC) a avut loc din cauza şoferului.

„Un şofer nu a fost atent. Se va rezolva”, a conchis primarul liberal.

Un troleibuz de pe ruta 10 a căzut într-un şanţ pe strada Dosoftei din Capitală. Incidentul a avut loc în această dimineaţă în timp ce vehiculul intra în Parcul de troleibuze numărul 1.

Maşina s-a prăbuşit cu roata din spate de pe partea stângă într-o tranşee săpată pe carosabil de angajaţii Termoelectrica. Din fericire, în troleibuz nu era nici un pasager, cu excepţia şoferului.

Обвал асфальта на перекрестке улиц Чуфли и 31 Августа 1989 года в Кишиневе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Crater de 6 metri cu o adâncime de 2,5 metri pe o stradă din centrul Chişinăului

Potrivit RTEC, maşina a fost scoasă din groapă cu ajutorul unei macarale. RTEC a mai comunicat că la volanul troleibuzului se afla o şoferiţă stagiară, care a făcut o manevră în lipsa instructorului şi fără a se asigura.

Din cauza lucrărilor la reţelele de termoficare, la finele lunii iulie, în apropiere de acest Parc de troleibuze s-a surpat pământul. Pe strada Henri Coandă s-a format un crater imens, imediat după ce a trecut un troleibuz plin cu pasageri. Oamenii care stăteau pe marginea străzii au reuşit să se salveze în ultimul moment.

Săptămâna trecută un caz similar a avut loc pe strada Puşkin, intersecţie cu Bucureşti. Un troleibuz s-a blocat în plin trafic, după ce roata din spate a ajuns într-o groapă.

Fluxul de știri
0