Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Europenii nu pot influența politica externă a țărilor lor

© Sputnik / Александр Юрьев / Accesați arhiva multimediaПариж
Париж - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii din Europa de Est și de Vest, dar și din SUA, au fost întrebați dacă au posibilitate să influențeze politica externă a țărilor lor. Rezultatele sondajului sunt date în proiectul ”Sputnik. Opinii”.

CHIȘINĂU, 8 dec — Sputnik. Majoritatea locuitorilor din Europa de Est (60%) și de Vest (57%) recunosc că cetățenii simpli nu pot influența în nici un fel politica externă a țărilor lor. Acest fapt este relevat de datele sondajului sociologic efectuat în cadrul proiectului "Sputnik. Opinii".

Prima poziție în acest aşa-zis rating al "neinluenței" îl ocupă Bulgaria, unde majoritatea populației (83%) consideră că cetățenii nu influențează în nici un fel politica externă. Este cea mai mare cotă printre ţările chestionate. Urmează Germania, unde 65 la sută din populație împărtăşeşte această opinie.

Rezultatele cercetării constată că doar 30% dintre participanții la sondajul din ţările europene consideră că ar exista o oarecare influență. Cota celor care cred că influenţa oamenilor simpli asupra politicii externe este "importantă" nu depășește în țările europene 5%.

Și doar în SUA părerile s-au împărțit: procentul celor care consideră că cetățenii simpli nu influențează în nici un fel politica externă este aproximativ egal cu numărul celor care consideră că ar exista o oarecare influență. Iar 14% sunt convinși că influența cetățenilor simpli asupra politicii externe este considerabilă, ceea ce e de două ori mai mult decât în Europa.

© SputnikLocuitorii Europei și SUA nu influențează asupra politicii externe
Locuitorii Europei și SUA nu influențează asupra politicii externe - Sputnik Moldova
Locuitorii Europei și SUA nu influențează asupra politicii externe
Fluxul de știri
0